škola

Řadová dvoupodlažní budova na obdélném půdoryse s vystupujícím schodišťovým prostorem do dvora, zastřešená sedlovou střechou s hřebenem orientovaným rovnoběžně s hlavním průčelím, ve dvoře s valbou. Fasáda průčelí je řešena symetricky, hlavní vstup na ose je zvýrazněn mírně vystupujícím plochým středovým jednoosým rizalitem, v úrovni střechy završeným zdobeným nástavcem – atikou. Průčelí je členěno rytmicky. Po obou stranách rizalitu vždy čtyřmi okenními osami s obdélnými okny v obou podlažích, obdobné okno je i v patře rizalitu. Půlkruhově zaklenutý vstup je plasticky zdoben portálem s dvojicí pilastrů, na jejichž ionizujících hlavicích spočívá římsa se segmentovým nástavcem, supraporta je zdobena štuky a klenákem. Průčelí je ve vodorovné linii členěno podokenními římsami v obou podlažích, patrovou římsou a bohatě členěnou korunní římsou na volutových konzolkách. Obdélná okna jsou lemována omítkovými šambránami a suprafenestrami se štukovou výzdobou, v patře se zvlněnými nadokenními římsami. Meziokenní plocha je v přízemí zdobena pásovou bosáží, v patře pak režným zdivem. Atikový nástavec rizalitu je na ose ukončen půlkruhově, po obou stranách atiky pak s dvojicí antických váz. Atika je na ose zdobena kruhovým emblémem s motivem Komenského. Štíty budovy převyšují navazující sousední domy, jsou bez oken a hladce omítnuté. Interiér je řešený jako podélný trojtrakt, jehož jednotlivé místnosti jsou přístupné ze střední chodby, v 1. nadzemním podlaží nevelký vstupní vestibul, který ústí do chodby a na nějž navazuje dvouramenné schodiště s kamennými stupni a kovaným zábradlím. Schodišťový prostor půdorysně vystupuje do dvora, v přízemí pak je z mezipodesty vstup na dvůr.