torza dvou protějškových soch gladiátorů

Dvojice zápasníků je dnes situovaná u hlavní průjezdové komunikace obcí, u vjezdu do zámeckého areálu naproti kostelu. Obě torza, v mírně podživotní velikosti, jsou zhotovena z mušlového vápence. Jsou navzájem osově komponovaná a téměř shodná. Zápasník vpravo (pohledově čelem k zámku) (rozměry - výška sochy: 190 cm; výška kamenného soklíku pod figurou: 10 cm; výška cihlového podstavce: 106 cm) je nakročen směrem dopředu ke vstupujícímu divákovi, nemá nohy a tělo drží masivní podstavec z boku dekorovaný šnekovitou křivkou, je nahý kolem beder má suknici a na hlavě helmu, ruce chybí. Zápasník vlevo (pohledově čelem k zámku) (rozměry - výška postavy: 165 cm; výška soklíku: 10 cm; výška zděného podstavce: 144 cm) je nakročen směrem dopředu ke vstupujícímu divákovi, dekoraci podstavce tvoří vystupující drapérie, je nahý, kolem beder má suknici a na hlavě helmu, chybí ruce.