opěrná zeď s oplocením

Oplocení tvoří hranici s parkem, ve třech úsecích - západní hranice, jihozápadní nároží parcely a na jižní straně. Vyvýšený terén parku srovnává vysoká opěrná zeď, v případě zahrady schovaná v zatravněném svahu. Samotné oplocení se potom skládá z nízkého zděného soklu ukončeného mírně převislým parapetem sedlového tvaru, na němž hranolové pilíře mezi sebou svírají pole zdobně pojednané železné mříže. Jednotlivé pilíře jsou členěny hladkým soklem, v oblasti dříku pásovou bosáží a ukončeny profilovanou římsou s nízkou jehlancovou stříškou. Na západní hranici pozemku je toto oplocení složené z jediného pole železné mříže ukotvené mezi dům a pilíř vstupní brány. Na jihozápadním nároží se oplocení zalamuje kolem půdorysu úzkého dvorku, s oporou v jednom pilíři. Poslední úsek na jižní hranici s parkem se skládá ze 4 polí železné mříže mezi 4 pilíři.