krucifix

Podél vnější líce ohradní zdi hřbitovního okrsku za kostelem je umístěn kamenný pískovcový pamětní kříž. Výškově odstupňovaný sokl je tvořen jednostupňovou dnes zapuštěnou podestou. Trojdílný sokl tvoří přibližně krychlová trnož s vystupujícími krátkými křídly. Na ni navazuje střední část krychlového dříku s postranními volutovými křídly, odpovídající profilu trnože. Čelní i zadní strana je pročleněna sekanými obdélnými rámy s ujmutými kouty. Sokl je zakončen vyloženou profilovanou korunní římsou. Na spodní části je sekaný údaj: postaveno 1760, obnoveno 1874, 1900. Na čelní straně střední části soklu novodobý nápis: “ V kříži jedině naše spasení”. Na sokl dosedá čtyřboký kónický nástavec s pročleněním třech stran rytým rámem s ujmutými kouty. Na hlavici nástavce dosedá vlastní těleso kříže s korpusem Krista mírně prověšeného s hlavou skloněnou k pravému rameni a bederní rouškou uvázanou na uzel na levém boku.