fara

Fara je umístěna severně od kostela sv. Václava. Jedná se o patrový objekt s nízkou sedlovou střechou. Přízemí je půdorysně členěno středním rizalitem ve fasádě do ulice, v přízemí je v něm umístěn vstup s kamenným ostěním a původními klasicistními dveřmi. Rizalit ukončen trojúhelným štítkem. Po stranách rizalitu jsou v přízemí dvojice oken se segmentovým nadpraží. Okna jsou dvoukřídlá, členěná do šesti tabulek, s jednoduchou šambránou s pískovcovou podokenní římsou. Tatáž okna jsou umístěna v patře, v rizalitu jsou okna dvě. V podstřešním polopatře je nad každým oknem dvojice malých půdních otvorů. Pod korunní římsou je ve štuku proveden ozdobný vlys - střídavě kosočtverce. Vstup do objektu dvoukřídlými dřevěnými klasicistními dveřmi s nadsvětlíkem děleným do pěti tabulek, odděleným od dveřních křídel dřevěnou římsou. Křídla jsou členěna do kazet. Ostění dveří segmentově sklenuté, plasticky odstupňované. Sokl objektu pískovcový, z kamenicky opracovaných bloků, před vstupem osazen pískovcový schod.