kostel sv. Jana Nepomuckého

Barokní orientovaný kostelík situovaný osaměle na vrcholku zdaleka viditelného kopce. Obdélná loď s věží v ose západního průčelí je přímo uzavřena trojbokým závěrem. Fasády kostela jsou členěné lisenami. Omítka je hrubá s kamennými prvky přírodní barvy. Věž v průčelí je hranolová, jednopatrová. Má kamenné římsy a nároží s kamennou bosáží. Na západní straně věže je půlkruhový portál s kamenným bosovaným ostěním a nad ním půlkruhové okno. V patře rozděleném kamennou římsou na dvě polopatra je na třech stranách věže vždy nika v kamenné šambráně a nad ní půlkruhové okno. Věž je ukončena plechovou jehlancovou střechou s náběžky. Na vrcholu je koule a silueta světce vystřižená z plechu. Na severní straně věže je rizalit se šnekovým schodištěm. Západní fasáda lodě má kamenná nároží a je ukončená trojúhelným štítem zdobeným dvěma koulemi. Boční fasády lodi mají po dvou a šikmé stěny po jednom půlkruhovém okně. Čelní stěna závěru je bez okna. Kostel je zastřešen sedlovou střechou s valbami, krytou plochým eternitem.