socha sv. Josefa na podstavě

Socha sv. Josefa situována nad vsí Starý Rokytník v lokalitě "Na pískách" u křižovatky polních cest poblíž lesa. Na polygonální šestiúhelníkové základně s konkávní průčelní stranou postaven hladký sokl tvarově odpovídající základové desce. Podstavec tvarově obohacen po levé a pravé straně segmentovými křídly v horní části, přecházející do pravoúhlých zářezů miskovitě ukončených s drobnými volutovými křidélky. Předsazená průčelní deska podstavce (přecházející do soklu) je zvýrazněna oválně zdobenou kartuší ukončenou listovými střapci ve vertikální ose. Podstavec s hladkým, širokým stuhovým zdobením v kontrastu s hrubými plochami. Kartuše se sedmiřádkovým textem. Podstavec ukončen profilovanou plochou římsou, přecházející ve výžlabkový plintus. Dynamická figura sv. Josefa na oblacích s dvěma hlavičkami andílků s křidélky u nohou sv. Josefa, Ježíšek v náručí položený na pravém předloktí. Sv. Josef oděn do bohatě rozevláté drapérie přehozené přes ramena, v kontrapostu, hlavou k pravému rameni. Socha sv. Josefa v životní velikosti, celkový rozměr 3,8 m. Šedý pískovec. Okolo skulptury dřevěný plůtek s šesti kusy pískovcových kvádrových sloupků s hranolovým ukončením.