kostel sv. Anny

Kostel je jednolodní orientovaný s obdélnou lodí, na kterou na východě navazuje odsazené čtvercové presbyterium po jehož severní straně se nalézá obdélná sakristie. Do osy západního průčelí byl přistavěn hranolový věžový nástavec. Loď byla kryta sedlovou střechou s valbou na západě, kde jí prostupuje těleso věže kryté cibulovou bání s lucernou. Presbytář je kryt sedlovou střechou a sakristie střechou pultovou. Střešní krytinu tvoří plechové šablony. Průčelí Hlavní (západní) průčelí je dvouplánové. Přední plán, západní průčelí lodi, je vertikálně členěno čtyřmi pilastry, dvěmi v nároží a dvěmi ve třetinách průčelí majících na čelní straně vpadlá pole ukončená odsazenými půlkruhy, na tři pole. Do osy prostředního pole a tedy i do osy celého průčelí byl prolomen hrotitý vstup s pískovcovým portálem s pozdně gotickou profilací s přetínanými pruty ve vrcholu. Nad portálem se nachází dodatečně zmenšený okenní otvor se odsazeným půlkruhovým záklenkem, výplň tvoří dřevěné okno dělené poutcem na spodní dvoukřídlé pole s křídly členěnými do tří tabulí a na horní pole dělené vějířově skládanými příčlemi do šesti tabulí. Průčelí je uvozeno prostým soklem zalamujícím se na pilastrech a zakončeno je profilovanou korunní římsou, která se rovněž na pilastrech zalamuje a vytváří tak jejich hlavice. Nad prostředním polem nad korunní římsou vystupuje těleso věže, jehož západní průčelí je ze stran vymezeno pilastry, které jsou shodné s pilastry prostředního pole lodi. V ose je prolomeno obdélný zvonový otvor s odsazeným půlkruhovým záklenkem, otvor je uzavřen dvoukřídlou dřevěnou okenicí. Nad otvorem se nachází malý obdélný otvor s půlkruhovým záklenkem. Průčelí věže uzavírá profilovaná korunní římsa, která je v ose nad drobným otvorem segmentově vydutá. Jižní průčelí je dvouplánové. Přední plán, jižní průčelí lodi, má čtyři okenní osy. První osu od západu představuje oválný okenní otvor osvětlující kruchtu v interiéru. Výplň tvoří dřevěné okno dělené křížem do čtyřech tabulí. Zbylé okenní otvory jsou obdélné s odsazenými půlkruhovými záklenky a plochými pásovými šambránami, vyplněny jsou dřevěným oknem děleným dvěmi poutci na tři pole. Spodní a střední pole jsou dvoukřídlá s křídly dělenými křížem do čtyřech tabulí, horní pole je dělené vějířově kladenými příčlemi do šesti tabulí. Pod druhým okenním otvorem od západu je patrný zazděný obdélný vstup. Věž nad západní částí lodi je členěna shodně s hlavním průčelím. Zadní plán, jižní průčelí presbytáře, je prolomeno při západní straně obdélným dveřním otvorem s pískovcovým portálem s ušima a obíhaným páskem. Výplň tvoří dvoukřídlé dřevěné dveře s křídly dělenými rámem do třech kazet. V ose presbytáře je pak umístěno hrotitý okenní otvor s pískovcovým profilovaným ostěním. Pod korunní římsou se pak nacházejí dva obdélné štěrbinové střílnové otvory. Severní průčelí má tři plány. Přední plán, severní průčelí sakristie, je bez členění a otvorů, je zde pouze patrný zazděný obdélný vstup s pískovcovým neprofilovaným ostěním. Prostřední plán, severní průčelí lodi, je zcela identické s jižním, pouze se zde nenachází vstup. Zadní plán, severní průčelí presbytáře, je téměř celé zakryto sakristií, patrná je pouze část východního nároží. Východní průčelí je tříplánové. Přední plán, východní průčelí presbytáře, je prolomeno dvěmi obdélnými okenními otvory vyplněnými dřevěnými okny dělenými poutcem v jedné třetině odshora na horní dvoukřídlé pole s křídly dělenými příčlí do dvou tabulí a na spodní pole dvoukřídlé s křídly dělenými příčlemi do třech tabulí. Pod korunní římsou se nacházejí opět dva obdélné střílnové otvory. Trojúhelný štít sedlové střechy je ve dvou výškových úrovních prolomen dvojicí obdélných štěrbinových otvorů. Prostřední plán, východní průčelí sakristie, je prolomeno pouze jedním obdélným okenním otvorem s dřevěným dvoukřídlým na líc umístěným oknem s křídly členěnými příčlemi do třech tabulí. Štít pultové střechy, patrně dřevěný, je pokryt plechovými šablonami a prolomen dveřním otvorem. Zadní plán, východní průčelí lodi, je vztažen pouze na nečleněný úsek jihovýchodního nároží, po jižní straně presbytáře. Severní úsek je zakryt sakristií.