socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého stojí ve střední části obce při hlavní komunikaci v zahrádce ohraničené kovovým plotem a je orientována na severozápad. Podstavec pod sochou je tvořen odstupňovaným hranolovým soklem, hranolovým dříkem s volutami a rostlinným dekorem ve spodní části. Na dříku se dále ve střední části nachází nika, v níž je umístěn reliéf Panny Marie s malým Ježíškem. Hranolový dřík je zakončen profilovanou římsou, na níž je kovová konzola s lucernou. Na čelní stranu římsy nasedá palmeta před nástavcem sochy. Plastika světce je znázorněna v obvyklém ikonografickém pojetí s krucifixem, kvadrátkem, kanovnickým rouchem a svatozáří opatřenou pěti hvězdami. Na zadní straně dříku je čitelný nápis ,,Opravená roku 1850 nákladem starosty obce Nová Ves“.