dům

Přízemní roubený objekt komorochlévního typu, trojdílné dispozice s průchozí síní. Obdélný půdorys domu s předsazeným hospodářským zázemím k jižní straně o rozdílném sklonu střešních krokví, postavený za objekty č.p. 102 a č.p. 104, orientovaný okapovou stranou k jižní a severní straně, průčelním štítem ke straně západní. Přístup do objektu je od severní strany jednokřídlými dveřmi po částečně krytém zápraží z kamenných desek, zadní část objektu roubena, přední část okapové severní strany zděna s předstupujícím komínovým tělesem pece (protipožární zdí). Roubená světnice je postavena na nízké vyrovnávající omítnuté podezdívce. Průchozí chodba je se vstupem na hospodářský dvorek a do zahrádky k jižní straně. Roubená světnice s průčelním zdobeným štítem a kabřincem ve vrcholu. Mohutná přečnívající zhlaví trámů na nárožích. Střecha je sedlová krytá štípaným šindelem. Nový cihlový komín. Okna jsou dvojitá, čtyřtabulková v líci. V interiéru se dochovala kamenná chodba, obytná světnice a komora s dřevěnou podlahou a povalovými stropy.