litinový kříž s podstavcem

Přibližně 4 metry vysoký litinový krucifix s podstavcem je umístěn na dvou kamenných stupních čtvercového půdorysu. Podstavec se skládá z jednoduchého nízkého soklu, osmihranné střední části, stupňovité římsy a nízkého nástavce, do něhož je zapuštěn vlastní kříž. Stěny podstavce mají podobu obdélných rámů, vyplněných nápisovými deskami (jedna z desek schází). Plochu nad deskami pokrývá plasticky provedená novogotická ornamentika (slepá kružba s motivy jeptišek). Podřímsí podstavce je dekorováno vlysem (přetínavé pruty vytvářející motiv kosočtverců). Lípanou kružbou jsou zdobena také ramena kříže, na kterém je přibit štíhlý, jemně modelovaný korpus s rouškou vytvářející uzel a závěs při pravém boku. Nad hlavou Krista je upevněna tabulka se zkratkou INRI. Na povrchu podstavce i krucifixu jsou zbytky černého nátěru.