dům, zvaný Armanka

Samostatně stojící zděný podsklepený jednopatrový dům. Fasády bez výraznějších architektonických článků pojednány monochromně - v bílé barvě. Jižní a západní průčelí horizontálně členěno mírně předsazenou soklovou částí opatřenou páskovým keramickým obkladem tmavě hnědé barvy, patrovou římsou zvýrazněnou obdobným obkladem, oddělující 1. nadzemní podlaží od 2. nadzemního podlaží a jednoduchou (spíše naznačenou) korunní římsou. Fasády v úrovni 1. nadzemního podlaží prolomeny okenními otvory uzavřenými segmentovými záklenky, v úrovni 2. nadzemního podlaží pravoúhlými okenními otvory. Ve středu jižní fasády proražen hlavní vstup do domu, opět uzavřený segmentovým záklenkem, nad ním situován balkón. Na jižní fasádě proveden výřez v omítce, v něm odkryt a prezentován kamenný článek s datací 1568. Mezi okny 1. nadzemním podlaží západní fasády situován horizontálně orientovaný okenní otvor menších rozměrů. Dřevěné okenní výplně opatřeny tmavě hnědým nátěrem. Okna 1. nadzemního podlaží rozdělena do 14-ti tabulek (včetně výplně záklenku), okna 2. nadzemního podlaží dvoudílná. Střecha domu valbová, krytá falcovaným plechem s červeným nátěrem.