hřbitovní kaple sv. Jiljí

Hřbitovní kaple sv. Jiljí stojí samostatně ve V části hřbitova, uprostřed obce. Zdivo je kamenné a omítnuté světle šedou omítkou. Orientovaná stavba sestává z krátké lodi, která je na Z půloválně zaoblena a z kněžiště, tvořeného obdélným polem a pětistranným závěsem. Exteriér stavby je pojat jednotně, bez odlišení kněžiště a lodi. Jednolitý hranolový objem kaple je na Z zaoblený a jeho plášť je členěn plochými lisénovými rámy a korunní předstupující římsou. Fasády nemají sokl, v ose Z průčelí se otevírá pravoúhlý portál v pískovcovém ostění s profilovanou lištou. V ose překladu je umístěn jednoduchý klenák. Vchod je uzavřen dvoukřídlými novodobými dveřmi. V nadpraží portálu je prolomeno segmentově zaklenuté okno, boční fasády mají v ose umístěno obdélné, segmentově stlačené okno v pravoúhle odstupněných špaletách. V ose V strany závěru kněžiště je prolomeno oválné okno. Střecha kaple je valbová, krytá šindelem. Na Z okraji hřebene střechy je umístěn na hranolovém soklu latinský kříž.