hřbitovní kaple sv. Františka Serafinského

Samostatně stojící zděná jednolodní orientovaná raně barokní kaple v areálu tzv. starého hřbitova situovaného v lokalitě historického předměstí Příbora. Architektonické články fasád v podobě lizén, římsového kladí (vyjma hladkých ploch), profilované korunní římsy, jednoduchých lišt lemujících otvory, prolomeného frontonu nad hlavním kamenným portálem, pilastrů a říms dříve volutového štítu, dále pak plocha mělkého pravoúhlého výklenku ve štítu a předsazená soklová část pojednány v tmavě béžové barvě, zbylé plochy fasád v barvě bílé. Fasády kaple prolomeny třemi okenními otvory uzavřenými půlkruhovým záklenkem, v nich osazeny dřevěné výplně rozdělené do kříže a dále do 34 tabulek. Výplně otvorů pojednány v tmavě hnědé barvě. K severní fasádě přiléhá patrové točité schodiště na hudební kůr a přízemní sakristie završená pultovou střechou. Fasády sakristie prolomeny dveřním a menším okenním otvorem. Střecha schodiště pokryta falcovaným měděným plechem, střecha sakristie, stejně jako sedlová střecha kaple, krytá novodobou profilovanou střešní krytinou (tzv. decrabondem) s červenohnědou povrchovou úpravou. Klenutý interiér kaple pojednán rovněž v béžové a bílé barvě. Z prostoru kaple vstup do sakristie pravoúhlým portálem zvýrazněným lištou, opatřeným bílým nátěrem.