obytně hospodářská budova

Přízemní roubený dům komoro-chlévního typu. Roubené spárované a bílené stěny na nízké kamenné podezdívce. Historický ráz ruší jedině novější střešní konstrukce ze 30. let 20. století s eternitovým krytem, který pokrývá i oba bedněné štíty sedlové střechy. U nové střechy byl proveden obedněný půlštoků, který ráz domu nejvíce oddaluje od původní hmoty. Jedinou zděnou částí domu je těleso topeniště s komínem, umístěné netradičně hned za vchodem do síně a může být pozůstatkem velmi starého otopného systému. Obytná část je rozdělena na síň, světnici a světničku "přístěnek" a komoru. Zemědělské prostory představuje řezárna (přístupná ze síně, maštal a chlév. Všechny stropy jsou povalové a mimo chléva vysoké 310 cm, podepřené řídce trámy (viz. náčrt). Truhlářské detaily jsou pravděpodobně z 19. století, ze 17. století jsou však původní dvířka o rozměru 165 x 70 cm ze řezárny do maštale. Jsou sbíjena dřev. hřebíky, bez pantů - otáčení "na žabku". Hlavní dveře jsou kryty malým přístřeškem. Chodba je průchodná i do návsi.