ovčín roubený

Roubená malá stavba o půdorysu cca 6 x 4 metry je na nízké kamenné neomítané podezdívce. Je opatřena prostou sedlovou střechou a dvěma bedněnými štíty. Ve východním je mladší prosklené okénko. Původní krytina šindel nahrazená nevhodným plechem se svislým ratsrem. Strop je z tenčích kuláčů, podlahy dusané. prostor dole osvětlují dva průzory mazi stěnovými trámy. Objekt má v přízemí dvě části : pravá dvířka vedou do ovčího chléva, levá dvířka na půdu, na kterou se vystupuje z této síňky po strmých dřevěných schodech. Půda se využívala dříve jako pomocný prostor hlavní sýpky a k přenocování čeledínů. Objekt má všechny znaky malých selských sýpek, roubených na Hlinecku od konce 17. století. Sýpka této usedlosti v podobném provedení však stála západněji a byla již zrušená.