socha sv. Jana Nepomuckého

Socha i s podstavcem je dnes postavena na 60 cm vysokou podezdívku z žulových kvádrů, na ní je posazen vysoký schod, profilovaný ústupkem, kymou a ústupkem, na něm stojí vlastní podstavec o rozměrech ve spodní části 80 x 80 cm, 150 cm vysoký (včetně (nadřímsí). Nadřímsí se výžlabkem rozšiřuje k desce římsy, která je profilována půloblounem, podložená rozměrnou kymou, na jejímž spodku je opět půlobloun. Vlastní dřík podstavce je sice čtyřboký, nicméně dole lahvovitě vyvinutý, všechny čtyři strany jsou zdobené identicky vykrajovaným rámcem, provedeným pomocí hlubokého trojbokého vrypu. Na čelní, tedy východní stěně je dále kartuše, zřejmě se stylizovaným hořícím srdcem, srdce však symbolizuje obdélná vystupující plocha půlkruhově uzavřená. Spodní část podstavce je profilovaná zvonovitě a dvěma ústupky, na spodní části je chronogram římskými číslicemi : MDCCXXXVII. Vlastní socha je v životní velikosti, tedy 170 cm vysoká. SV. Jan v obvyklém kněžském rouše, se opírá po pravém boku o jakýsi architektonický prvek, tento prvek je uzavřen volutou, pod níž jepřivěšen rostlinný ornament. Sama postava je v kontrapostu, horní část těla mírně nachýlená. Levá ruka drží na těle krucifix, pravá se opírá o zmíněný architektonický prvek a drží v ruce biret. Hlava světce je tedy prostovlasá, nad ní je masívní svatozář s pěti šesticípými hvězdami. Po celém povrchu sochy i podstavce zbytky jakéhosi šedého olejového nátěru, na kartuši nátěr žlutý a na ní na ploše půlkruhově vyvrcholené nátěr červený. Nad světcem je stříška v podobě plechové čtvercové desky. na horní části podstavce je vetknut kovový prvek s lucernou, nevhodný.