hraniční kámen

Trojboký kámen z křemene, zasazený do země mezi kamenné plotny. Výška 130 cm, šířka 65 cm. Na severní straně mělký reliéf s biskupskou mitrou a berlou – znak vratislavského biskupství. Pod znakem letopočet 1721, pod číslem 21 ještě dodatečně vytesána číslice 67. Na jihovýchodní straně je reliéf znaku Řádu německých rytířů – řádový řecký kříž s rozšířenými rameny, olemovaný věncem, nahoře krytým korunou a dole ukončeným 4 liliovitými útvary. Na této straně kamene je dole rovněž letopočet 1721. Na jihozápadní straně reliéf erbu rodu Žerotínů - lev ve výskoku na 3 vrcholcích, otočený doprava, s korunou na hlavě. Dole vytesaný letopočet 1721, nahoře vlevo písmena JB (R?) HŽ (Jan ? hrabě Žerotín), dole vpravo pod letopočtem písmena AZ.