evangelický kostel

Jedná se o jednolodní neorientovaný kostel na obdélném půdorysu s pravoúhlým presbytářem na severozápadě a hranolovou věží nad vstupním průčelím. K presbytáři po stranách přiléhají nižší prostory prosvětlené střílnovými okny a zastřešenými koutovými stříškami. Prostora při východní stěně presbytáře slouží jako sakristie, zatímco prostor při západní straně dnes již neslouží svému původnímu účelu. U obou prostor byly zadělány jejich vnější vstupy, avšak západní místnost postrádá i vstup vnitřní, tudíž je dnes zcela nepřístupná. Zadní stěna presbytáře je prolomena trojicí menších půlkruhových okenních otvorů lemovaných archivoltou. Boční stěny lodi člení profilované pilastry do pěti os tvořených vysokými obdélnými okny s půlkruhovým zakončením. Okna jsou tabulková, v horní části radiálně členěná, zdobí je rostlinné motivy. Celou stavbu včetně věže obíhá výrazná profilovaná římsa. Loď je zastřešena sedlovou střechou. K jihovýchodnímu průčelí přiléhá věž, po jejíchž stranách jsou nižší prostory prosvětlené ve spodní části střílnovými okenními otvory, v horní části obdélnými okny s půlkruhovými záklenky. K přístupu do kostela tvořeným půlkruhovým portálem ve spodní části věže vede několik schodů. Vstupní část kostela je v přízemí ve fasádě zdůrazněna kamenným zdivem. Vyšší patra věže jsou nečleněná a prolomená střílnovými okny, nad kterými se nachází hodiny. Na hranolovou část věže navazuje oktogonální patro završené cibulovitou bání s lucernou. Barevnost celé stavby je provedena ve žlutém okru (plochy) a lomené bílé barvě (pilastry a římsy).