pilíř se sousoším Nejsvětější Trojice

Pískovcový "sloup" Nejsvětější Trojice na stupňovitém trojbokém postamentu s okosenými nárožími, bohatě dekorovaném reliéfní výzdobou, na němž je vztyčen trojboký pilíř nesoucí sousoší Nejsvětější Trojice a Panny Marie Immaculaty. Postament spočívá na stupňovité podestě. Na stranách prvního stupně postamentu tři reliéfy zobrazující sv. Jana Nepomuckého žehnajícího klečící královně Žofii, sv. Jana Sarkandra a figurální reliéf Boha Otce s klečící postavou sv. Františka z Paoly. Jednotlivé scény jsou umístěny v jakési divadelní scéně, horní část lemována čabrakami. Střední část postamentu je doplněna skupinami andílků v oblacích ze dvou stran a třetí, čelní strana je opatřena reliéfem s postavou archanděla Michaela, držícího v pravici meč a v levé ruce váhy, po stranách andílčí hlavičky. Třetí část postamentu zdobí po stranách dva samostatné reliéfy: postava sv. Františka z Paoly v oblacích, v řeholním rouchu, s knihou v levici a lilií v pravici, pod nohama kartuše s tesaným dvouřádkovým nápisem: S. ANTONI / de PADUA. Po stranách světcovy hlavy andílčí hlavičky, mezi nimi mušle. Druhý reliéf zachycuje postavu sv. Josefa s lilií v levé ruce, pravou se opírá o knihu na ionském sloupu, po pravé straně hlavy andílčí hlavička a nad hlavou opět mušle. Pod nohama kartuše s nápisem: S. IOSEPH . Čelní strana je pojata jako nika, původně kryta mříží (v současné době chybí). Trojboký pilíř je z čelní strany opatřen reliéfní figurou sv. Jana Evangelisty. Pod jeho nohama kartuše s nápisem: S / IOANNES / EVAN . Na bočních plochách pilíře nápisy: FVNDATE E / LIGNO STATVIT / VOTOQVE WIL / HELMVS / FVNDANS PRO / CESSVM VIVA PRO / VOCETRIVNI / FVnDatr LT , druhý nápis: EX SAXO . / RIGENTI / INDIGNVS GENI / TVS FRANCISCVS / HOFFMAN ERE / XIT. / den 8 octobris / Ao 1752 . Na vrcholu pilíře osazeno sousoší sv. Trojice (typ Trůn Boží Milosti ) a z druhé strany P. Marie Immaculata na oblačné základně, kolem andílčí hlavičky.