socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého na hranolovém podstavci. Patka podstavce zdobena akantovými listy. Z čelní strany podstavce prázdná kartuše s mušlovým orámováním, pod ní dvojice zkřížených ratolestí. Po stranách podstavce reliéfní postavy františkánských světců (sv. František z Assisi a pravděpodobně sv. Antonín Paduánský?). Sv. František zobrazen v řádovém šatu s krucifixem v pravé ruce a palmovou ratolestí v levé ruce, po levé straně hlavy andílčí hlavička, sv. Antonín(?) zobrazen opět v řádovém rouchu, stojící s rozpaženýma rukama, po pravé straně má knihu, v levé ruce drží ratolest, kolem hlavy andílčí hlavičky. Zadní plocha podstavce opatřena čtyřřádkovým nápisem s chronogramem (torzo původního nápisu), umístěným v horní části pole vymezeného tesanou linkou, pod nápisem akantová rozvilina. Na vyložené římse s akantovými rozvilinami umístěn konkrávně prohnutý sokl se stylizovanými mušlemi a torzy andílčích hlaviček. Na zadní straně soklu tesaná datace 1751. Světec je zachycen v kontrapostu pravé nohy, v mírném esovitém prohnutí, v tradičním šatu s biretem na hlavě. V pravé ruce drží vztyčený krucifix, levou rukou přidržuje na hrudi palmovou ratolest.