sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Vysoký pískovcový sloup na několikastupňovém hranolovém soklu na stupňovité podestě. Na vrchní části podstavce v kartuši ve stylizovaném mušlovém orámování sedmiřádkový nápis: ZV EHREN DER / VN PEFLEGDEN EMP / FENGNVS VNT MVT / TER GOTTES MARIA / IST DIESE STATVA AVFF GERICHDET / WORDEN //. Po stranách kartuše tesaná datace 17 a 64. Boční strany horní části podstavce jsou zdobeny po obvodu tesanou linkou se segmentově probranými rohy. Sloup osazený na čtvercovém plintu s korintskou hlavicí zdobenou florálním dekorem. Na něm spočívá postava P. Marie Immaculaty na zeměkouli obtočené hadem. Panna Marie je zachycena v kontrapostu a mírném esovitém prohnutí, v tradičním šatu, záhyby drapérie jsou ostře řezané, kaskádovitě skládané na okrajích roucha. Ruce sepjaté na prsou, hlava mírně zakloněna.