vila

Vila zaujímá exponovanou polohu; je situována na nároží Heverovy a Komenského ulice. Jedná se o patrový objekt na přibližně obdélném půdoryse s výraznou dvoupatrovou nárožní věží, orientovanou k severozápadu. Na jihu a východě se k základnímu obdélníku váží další obdélné přístavky, nesoucí schodiště. Severní a západní stěna jsou pročleněny rizality, ukončenými štíty. Stavba je završena valbovou střechou, krytou taškami, na níž se nacházejí cihlové komíny. Secesní fasáda je tvořena kombinací hladkých a hrubých ploch (kontrastně strukturovaná omítka), a dekorována motivy věnců a dalšími prvky. Objekt obíhá zvýšený sokl, tvořený hrubými kameny, v němž jsou umístěna novodobá dřevěná okna. Nad nimi probíhá jednoduchá římsa. Severní fasáda má tři okenní osy, přičemž okna centrální osy (v ploše rizalitu) jsou v přízemí ztrojená, v patře zdvojená. Výrazný rizalit je završený profilovaným štítem s kruhovým okénkem uprostřed. Vstup do domu je ze severu, schodištěm se secesní balustrádou a portálem s původní výplní strukturou omítky. Západní fasádu (o dvou okenních osách) rovněž člení nárožní rizalit, podobného utváření jako na severu. K jižní fasádě se váže přístavek na obdélníkovém půdoryse. Zde se nachází druhý vstupní portál, ke kterému opět vedou schůdky. Směrem k východu fasádu dále člení rizalit se štítem s dekorativním dřevěným okřídlím. Východní fasáda předstupuje v jižní části v úrovni dvou okenních os. Věž má dvě patra, s okny orientovanými k severozápadu a je završená jehlancovou střechou. Oplocení objektu pochází z doby výstavby: jde o cihlovou zídku s plotem. Vstupní branky jsou umístěny mezi secesními sloupky. Předmětem ochrany je vila a pozemek parc. č. st. 1649.