loděnice

Loděnice čp. 118 se nachází na břehu Labe, jihovýchodně od obce Vědomice. Patrová budova loděnice je postavena na obdélném půdorysu s výrazným schodišťovým rizalitem před jižním průčelím. Přízemí budovy, postavené na terén vyrovnávajícím soklu, je zděné, patro pak hrázděné s vyzdívkou z režných cihel. Střecha je sedlová, krytinu tvoří plechové šablony. Průčelí (včetně rizalitu) jsou v přízemí členěna čtvercovými okenními otvory sdruženými do dvojic, pod kterými probíhá průběžná podokenní římsa. Okna jsou jednotabulková novodobá. V patře jsou průčelí členěna obdélnými okenními otvory, které vyplňují zdvojená dvoukřídlá dřevěná okna osazená v líci. Hlavní vstup do budovy umožňuje jednoramenné schodiště s malou podestou před západním průčelím rizalitu. Obdélný vstupní otvor vyplňují dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce. Východní fasáda je v přízemí prolomena dvěma širokými obdélnými otvory, které vyplňují dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce. Z jižního vstupu vedou železné kolejnice, které vedou až ke břehu řeky. Po kolejích se vyvážejí těžké dřevěné osmiveslice.