uhelný důl hlubinný Ida, z toho jen: strojovna

Halový objekt na podélném půdorysu, krytý segmentovou střechou, v podélných stranách prolomenou vždy trojicí štítů, krytých sedlovými střechami, z nichž střední, nejvyšší navazuje na mělký rizalit. Štíty nejsou umístěny souměrně, jsou posunuty východním směrem. Po severní podélné straně stojí nižší přístavba, krytá plochou střechou, členěnou štítem v ose středního štítu hlavní budovy. Je částečně omítnuta, jsou k ní přistavěny další druhotné přístavky. Ocelová nosná konstrukce s vyzdívkou z režných červených cihel je řešena nezvyklým způsobem – ocelové prvky konstrukce kopírují obloukově zakončená okna horní řady všech štítů. Průmyslová okna jsou umístěna ve dvou řadách nad sebou. Na západní štítové fasádě je umístěn nápis STROJOVNA. Nízký omítaný sokl je mírně předsazen. Vstup do budovy je vysokými dvoukřídlými vraty ve východní štítové fasádě. V interiéru je dochována mohutná nýtovaná konstrukce jeřábové dráhy. Ocelový příhradový krov je otevřený. Otvory po základech strojů byly zakryty po ukončení provozu dolu. Objekt je využíván k drobné kovovýrobě.