věžový vodojem

Vodárna je volně stojící secesní stavba osmiúhelného půdorysu, ke které je ze severní strany přičleněna hranolová věž, zakončená věžičkou s ochozem a zábradlím. Horní podlaží oktogonu, kde byla původně nádrž, bylo z hrázděného zdiva, v 70. letech 20. století opláštěno dřevem, okna byla přeformátovaná na velkoplošná. Omítané fasády jsou dekorovány secesními štukovými prvky. Z uliční strany je v opěrné kamenné zdi ve spodní části dvouramenného schodiště osazena kašna s keramickým reliéfem, jehož autorem je Vojtěch Sucharda. Reliéf je poškozen, na místě zůstala pouze spodní část. Jedná se o shodný reliéf s reliéfem Národního domu v Prostějově. Kašna je nefunkční. Vodárna byla postavena v roce 1909, v 70. letech 20. století přestavěna na kavárnu (bar) se saunou, což si vyžádalo výrazné změny v interiéru i exteriéru. Bar zanikl, od 90. let 20. století je objekt využíván pouze jako nosič antén internetového providera.