bývalý soud

V jižní části areálu do ulice Cejl směřující trojkřídlý dvoupatrový blok má trojosé nárožní rizality, výraznou korunní římsu nesenou konzolami a trojdílný hlavní vchod s průjezdem. Vjezd na nádvoří z ulice Cejl je pravoúhlý, boční vstupy pro pěší mají půlkruhové záklenky lemované jednoduše profilovanou římsou. Hlavní jižní fasáda je jinak hladká a obsahuje celkem 21 pravoúhlých okenních os. Ze západu i z východu jsou k jižnímu křídlu přistavěny o patro nižší jednoosá křídla. Boční západní fasáda tohoto stavebně samostatného bloku je pětiosá a hladká. Hladké jsou rovněž dvorní fasády opatřené řadami okenních os. Pouze nad vjezdem je půlkruhový bosovaný záklenek – jediný pozůstatek původní bohatě členěné fasády. Veškeré okenní výplně jsou z počátku našeho století, dvoje vstupní dveře z ulice Cejl jsou z konce 19. nebo počátku 20. století. Celá soustava budov má sedlové střechy zvalbené nad nárožími. Střechy bez vikýřů jsou opatřeny řadou komínů. Některé z komínů jsou členěny profilovanými římsami. Z interiéru trojkřídlé budovy při ulici Cejl stojí za podrobnější popis vjezd. Segmentově valené zaklenutí je neseno překlady podpíranými původně dvěma trojicemi kanelovaných dórských sloupů. Do dnešních dnů je dochována pouze západní trojice, do východního prostoru je vestavěna recepce.