kaplička se zvoničkou

Architektonicky výrazně členěná drobná stavba v neorománském stylu. Průčelní převýšená část je v ose ukončena zvoničkou, na níž navazuje nižší polygonálně zakončený závěr. Průčelí je členěno rizalitově vystupujícím portálem, půlkruhově zakončeným a prostupujícím do trojúhelného štítu lemovaného profilovanou římsou. Půlkruhový nadsvětlík hlavního vstupu je vyplněný kovanou mříží se stáčenými motivy. Ve vrchu štítu je vpadlé kruhové pole s nápisem LP 1909. Po stranách rizalitu úzká ustupující křídla se šikmými stříškami. V ose rizalitu nad portálem zděný nástavec členěný římsou zdobenou motivem románského ozubu, v ose vstupu prostoupený hmotou vystupující zvoničky, zakončené strmým štítem a sedlovou stříškou. Postranní křídla nástavce jsou zakončena sedlovými stříškami. Otevřený vnitřek zvoničky je zaklenut valenou klenbičkou. Nad otvorem zvoničky ve štítu štukový kříž. Na západě je drobný polygonální trojboce (o pěti stranách osmiúhelníka) uzavřený presbytář zakončený obíhající římsou. V delších stranách presbytáře jsou půlkruhově zakončená okna. Interiér tvoří drobná předsíň s valenou klenbou a presbytář zaklenutý valeně s konchou. Dochována barevná ornamentální dlažba. Presbytář je od předsíně oddělen dvoukřídlými dveřmi. Hlavní vstupní dveře se nedochovaly, obnoveny při rekonstrukci r. 2011.