sousoší sv. Anny s Pannou Marií

Pískovcová plastika sv. Anny s Pannou Marii je umístěná na vysokém postamentu, který je složen ze dvou dílů. Spodní hranolový sokl má na levém i pravém boku v páskovém reliéfu naznačenou diamantovou bosáž a na čelní straně je zdobený páskovým ornamentem s motivem dvanácticípé mariánské hvězdy a stylizovaným písmenem “M”. Zadní stěna je hladká. Na profilovanou horní desku dosedá druhý díl podstavce, který se směrem vzhůru konvexně rozšiřuje. Na jeho čelní stěně je umístěná kruhová kartuš s nápisem, pod kartuší je další text, oba jsou však nečitelné. Sokl ukončuje krycí deska, na které je umístěno sousoší se sedící sv. Annou, která vyučuje Pannu Marii. Marie je zobrazená jako malé děvčátko stojící po pravém boku sv. Anny, která má v klíně rozevřenou knihu. Světice drží Marii pravou rukou kolem ramen a levou ukazuje na určité místo v knize. Šaty obou postav jsou bohatě nařasené, sv. Anna má přes hlavu přehozenou roušku, zatímco Panna Marie je prostovlasá a má vlasy spletené do drdolu.