dům U medvídků

Jedná se o částečně nárožní dům v blízkosti malého parkoviště severně od náměstí 1. máje. Východně od domu pokračuje v řadová zástavba městských domů. Jednopatrový podsklepený objekt je založený na obdélném půdorysu, situován je podélnou osou do Revoluční ulice. V přízemí má pět os se středním kamenným portálem, ostatní jsou okenní. Okna jsou obdélná. Portál je zaklenut půlkruhem, kladí je vodorovné, nesené kanelovanými pilastry, s výraznou římsou, podpíranou kanelovanými konzolkami. Ve vrcholu půlkruhu je osazen erb. Ve cviklech jsou reliéfy medvědů sápajících se na tři zlaté hrušky. Svislé prvky portálu tvoří jónské pilastry. Vrchol oblouku portálu je vyplněn erbem v kartuši s helmicí. Patro objektu je horizontálně odděleno dvojitou hranolovou římsou a obsahuje sedm okenních os s pravoúhlými okenními otvory, lemovanými štukovými páskami a doplněnými o segmentové frontony s čučky. Dvojice oken jsou střídavě spojeny energickými frontony. Hlavní římsa je profilovaná. Střecha je sedlová s pěti sedlovými střešními vikýři, krytá pálenou taškovou krytinou směrem do ulice. Dvorní část je zastřešena mansardou.