kaple sv. Rosalie

Zděná omítaná neorientovaná kaple na obdélném půdoryse se sedlovou střechou, krytou taškami. Průčelí se štítovou nástavbou nad hlavní římsou, po stranách portálu jsou dvojice pilastrů s kompozitními hlavicemi. Ve střední ose je vsazen jednoduchý lomený portál s ušima a kapkou, nadpraží s pětibokým klenákem s datováním 1763. Nad portálem je polokruhový světlík. V portálu jsou vsazeny jednokřídlé dveře, v horní části prosklené. Profilovaný architráv, plochý vlys a značně předsazená hlavní římsa. Nad ní následuje tabulový štít s trojúhelným nástavcem, boky jsou zatíženy vázami, na vrcholu je sokl. Střed štítu je lemován pilastry s římsovými hlavicemi. Štít je završen stupňovitým nástavcem z tesaného pískovce s kovaným latinským křížem. Uprostřed štítu je umístěna nika (původně se soškou Panny Marie s Ježíškem). Boční římsy jsou obtaženy lizénami.