dům

Dům č. p. 31 se nachází v ulici ČSA, severozápadně od náměstí, na západní straně ulice ČSA. Dům č.p. 31 je jednopatrový řadový objekt, který částečně zabíhá za sousední parcelu v místě zalomení ulice, zadní strana využila stávajícího opevnění. Hlavní (východní) průčelí směřující do ulice ČSA je v přízemí tří a v patře čtyřosé. Levou osu představuje výkladec se vstupem, prostřední osu obdélný dveřní otvor s plochou šambránou vyplněný jednokřídlými dveřmi a osu pravou tvoří výkladec. Obdélné okenní otvory patra s plochou šambránou vyplňují dvoukřídlá okna s nečleněnými křídly. Průčelí je horizontálně členěno prostým soklem, plochou pásovou kordónovou římsou a zakončeno jednoduše profilovanou římsou korunní. Objekt kryje sedlová střecha s hřebenem orientovaným ve směru sever-jih. Střešní krytinu tvoří pálená bobrovka.