dům

Dům č. p. 156 leží jihozápadně od náměstí na východní straně ulice Jiráskova. Jedná se o patrový řadový dům, hladce omítnutý (barevnost: pastelová béžová, články bílé, sytě béžové), vložený podélnou západní okapovou stranou ke komunikaci. Střecha je mansardová krytá živičnými pásovými šablonami. Mansardou prostupují 3 vikýře s lizénami na obou stranách, vrcholí profilovanou korunní římsou. Mají zdvojená plastová okna jednokřídlá, falešnými příčlemi dělená na šest tabulek. Uliční průčelí je trojosé. Fasáda je horizontálně členěna v patře profilovanou kordonovou římsou a korunní římsou. Svažitost terénu pohledově vyrovnává do omítky naznačený sokl. Vertikálně je fasáda členěna nárožní bosáží. Ve druhé se v přízemí nachází pravoúhlý vstup ve špaletě a orámován šambránou. Výplní jsou jednokřídlé dveře rámové konstrukce se světlíkem, zdobeny šesti kazetami. V prvé ose zleva jsou dvoukřídlá garážová vrata rámové konstrukce, umístěné ve špaletě, se světlíkem, orámována šambránou křídla dělena šesti kazetami. Ve třetí ose zleva se nachází pravoúhlý okenní otvor ve špaletě, orámován šambránou, dvoukřídlé, zdvojené, falešnými příčlemi děleno na šest tabulek. Pod oknem obdélná parapetní výplň. V 1. patře okna pravoúhlá ve špaletě, orámována šambránou, dvoukřídlá, zdvojená, falešnými příčlemi dělena na šest tabulek s profilovanou podokenní římsou.