stodola

Jde o jednu ze staveb unikátního souboru štítově orientovaných stodol dochovaného na východním okraji obce. Obvodové zdivo z nepálených cihel je vystavěno na podrovnávce z lomového kamene zděného na hlínu. Na zdivu z vnější i vnitřní strany jsou dochovány hliněné omítky opatřené vápennou líčkou (některé vrstvy líček mají modrý odstín vzniklý přidáním práškového pigmentu a lněné fermeže). Z vnější strany byla omítnuta pouze štítová průčelí. Omítky přesahovaly přes nároží asi 30 cm na podélné zdi. Interiér byl omítnutý hliněnou omítkou celý. Oba štíty jsou bedněné z podélně kladených desek. Vrata vyrobená z podélně kladených desek na rámovou konstrukci jsou jednokřídlá. Pod stropem, který utváří vazné trámy se záklopem z tyčoviny a nerovných desek, prochází v jedné třetině po celé délce trám-průvlak podepřený ve třech místech poměrně úzkými trámy. Podlaha zůstala zachována z dusané hlíny. Jednoduchý hambalkový krov kryje pálená drážková střešní taška.