Wähnerova kaplička

Tzv. Wähnerova kaplička je samostatně stojící drobná stavba na severovýchodním okraji obce, poblíž domu č. p. 67, je čtvercového půdorysu se zděnou osmibokou kupolí, ve vrcholu ukončenou osmibokou věžičkou s jehlancovou stříškou, s makovicí a lotrinským křížkem. Kupole i věžička mají eternitovou střechu. Okosené rohy kaple jsou lemovány po obou stranách pilastry, obvod celé kaple obíhá profilovaná korunní římsa. Půlkruhově ukončený vstup do kaple má jednoduché kamenné ostění bez profilace, nad vchodem je vsazena deska obdélného tvaru, s reliéfním nápisem IHS, se srdcem umístěným uprostřed a s rozvilinami. V pravém bočním průčelí je proražen půlkruhově ukončený okenní otvor, lemovaný neprofilovaným kamenným ostěním. Konstrukce dveří a okna se nedochovaly. V interiéru jsou v okosených rozích mohutné pilastry, jejichž hlavice jsou součástí bohatě profilované římsy. Ve vrcholu kupole je kruhový otvor do věžičky. Kaple byla postavena v roce 1718 nákladem Georga Währena z domu č. p. 67. Později se kapli říkalo Palmova, podle sedláka, na jehož pozemku stála.