sbor Církve českobratrské

KP tvoří: sbor Českobratrské církve, zahrada Nemovitost v prostředí KP: oplocení s brankami Stavba je situovaná ve východním vrcholu přibližně trojúhelného parku jako pohledová dominanta na hluboké ose náměstí a ulice Sibeliovy. Kostel dodržuje tradiční bazilikální členění hmoty s převýšenou střední lodí a kratšími loděmi vedlejšími. Je orientovaný na západ. Prostor presbytáře není hmotově nijak oddělen, loď je v jeho místech pravoúhle ukončena. Na východě mírně předstupuje hranolová věž s hodinami a menším hranolem na vrcholu s prosklenými stěnami. V její spodní části je hlavní vstup do kostela. Okna jsou pravoúhlá, členěná obdélnými skleněnými tabulemi. Z jihu přiléhá ke kostelu dvoupodlažní budova fary, která je řešena v obdobném funkcionalistickém duchu.