pomník pruského 43. pluku

Pomník jižně od kaple v kovovém oplocení s dělovou zlacenou koulí a orlem ve vrcholu. Nápis na čelní ploše: "Zemřeli krásnou smrtí vojáka: major Friedrich von Hüllesheim, setník svobodný pán Fritz von Braun, poručík 1. tř. Eduard von Keber, poručík 2. tř. Fritz Dewischeit, starší šikovatel Kirsch, 3 poddůstojníci, 77 mušketýrů, 21 střelců." Nápis na levé straně shora: "Kdo se směle a s odvahou před smrtí v boji osvědčí...Toho jméno je od přátel i nepřátel stejně ctěno." Nápis na zadní straně: "Památce svých 27. června 1866 na těchto výšinách padlých kamarádů zasvěcuje tento pomník důstojnický sbor 6. východopruského pěšího pluku č. 43." Nápis na pravé straně shora: "Buď věrný až do smrti. Tak chci Ti dát Korunu života." Jméno autora Petzold z Kamienne Gory. Pomník vysvěcen 22. října 1866.