dům U Reduty

KP tvoří: měšťanský dům U Reduty čp. 203 prostředí KP tvoří: ohradní zeď na dvoře Nárožní dům z let 1905-6 v asanačním území Josefova. Objekt je podsklepený, má 6 nadzemních podlaží a zajímavě modelovanou sedlovou střechu. Z trojkřídlé dvoutraktové dispozice vystupuje v centrální části do dvora výrazné dvouramenné schodiště. Svislé konstrukce jsou cihelné, v suterénu segmentové klenby z téhož materiálu, další patra plochostropá. S výjimkou provozoven v přízemí (restaurace, dílny, krámy) byl celý dům určen pro bydlení. Byty jsou nadstandardní, vícepokojové, s kompletní vybaveností. Na vstupní portál v ose celé kompozice navazuje representační vestibul, jehož stěny pokrývá mramorový obklad a zdobí štukové geometrizující ornamenty. Obdobná dekorace se dochovala i v dalších prostorách domu. Celek doplňují stylově členěná a tvarovaná okna. Dveře mají vyřezávané nástavce zárubní s reliéfními pohledy na Prahu v rámech, tvořených secesními ornamenty.