kostel Všech svatých

Areál: kostel všech Svatých, terasa, ohradní zeď s vázami,2 brány se schodišti, kaple Božího hrobu, sochy: sv. Rocha, sv. Floriána, Panny Marie, sv. Šebestiána, sv. Františka Xaverského, sousoší sv. Jana Nepomuckého a krucifix. Areál kostela je situován ve středu staré části obce na mírném návrší. Podestu kostela vytváří visutá terasa,nesoucí po obvodu ohradní zeď. V úrovni komunikace jsou v opěrné zdi terasy 3 sklípky. Vstup do areálu na Z straně mřížovými vraty se schodištěm, zakončeným sochami sv. Floriána a sv. Rocha. Druhý vstup je z uliční (J) strany menší brankou. Sochy sv. Františka Xav., P. Marie a sv. Šebastiána rozmístěny J straně v ploše terasy (býv. hřbitova). V SV cípu terasy drobná stavbička bývalé márnice, kaple B. hrobu,s náročne provedeným průčelím, stavěná současně s kostelem. Kostel z let 1740-43, v místech starší sakrální stavby ze 14. stol.,s pozůstatky ve zdivu věže, s doch. fragmenty sgrafit z renesanční úpravy. Obdélný, jednolodní, s čtvercovým presbytářem a hranolovou věží v průčelí s kamenným portálem se dvěma pilastry s akantovým hlavicemi a vázami. Věž kryta plechovou cibulí s řeckým křížem na vrcholu. Střecha kostela kryta prejzem, nad presbytářem plechová polygonální sanktusní věžička. Fasádu člení barevně odlišené hladké pilastry s hlavicemi,obdélná segmentová okna v omítkových šambránách.K areálu náleží i Krucifix na prostranství před vstupní branou a sousoší sv. Jana Nepomuckého v přilehlém parčíku, obě umístění bez památkové ochrany.