správcovský dům Lichensteinského panství

areál: vila, historické oplocení, zahradní altán, zahrada. Vrcholně secesní vila z roku 1905 podle projektu stavitele Antonína Mazáče, na rohové parcele, v zahradě s dochovanou původní dispozicí a altánem.Vila je zčásti patrová, v uličních fasádách přízemní s půdním patrem. Uliční fasády člení mělké rizality vybíhající do vysokých stupňovitých štítu s motivy krenelace, v horním patře s půlkruhově zakončeným oknem s dřevenou trojbokou pavlačí, na boční fasádě s přízemním přístavkem nesoucím drobnou terasu. V horní ploše štítu vegetabilní štuková výzdoba, na boční fasádě osekaná včetně erbu Lichtensteinu, který býval nad oknem. Průčelí domu při vstupu členěno převýšenou hmotou schodiště s vysokým segmentově zakončeným oknem, krytou stanovou stříškou. Zahradní průčelí složené z patrové a přízemní části, v níž je široký půlkruhově zaklenutý otvor se vstupem na přilehlou terasu. Fasáda hladká, okna v přízemí segmentová se šambránami,v patře pravoúhlá. Střecha valbová s dochovanými zděnými vikýři půdního patra, které prostupují pásem obloučkové římsy. Ve vrcholu hřebene střechy architektonicky členěný komín. Na streše původní krytina včetně secesních tvarovaných hřebenáču. V objektu jsou zachována původní okna a dveřní prvky se secesními detaily. Zábradlí schodiště kované z plochých stáčených prutů se secesními motivy v jednotlivých polích. Na schodišti dekorativní barevná vitrajová výplň okna mezipodesty s výraznou bordurou. Schodnice na hraně profilované.