dům

Dům čp. 117 stojí na jižní straně Mírového náměstí. Jedná se o řadový patrový podsklepený hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdoryse pod sedlovou střechou s polovalbou nad severním průčelím, krytou červeně natřenými tzv. frankfurtskými taškami z ocelového plechu. Na straně do náměstí je v přízemí podloubí s dvěma poli křížové klenby otevřené do náměstí dvěma oblouky. Hlavní severní do náměstí obrácené průčelí je tříosé, členěné krom hlavní kordonovou římsou, V patře má lisénový rám a v líci osazená dvojitá čtyřkřídlá čtyřtabulková ven a dovnitř otvíravá okna v plochých toskánských edikulách, v přízemí dva oblouky podloubí k nimž se zalamuje „kamenořez“ pásové bosáže. V lichoběžníkovém štítě trojice v líci osazených segmentových jednoduchých jednokřídlých dvoutabulkových okének v pásových šambránách. Dvorní jižní štítové průčelí je tříosé s dvouosým štítem nečleněné většinou s čtyřkřídlými čtyřtabulkovými dvojitými dovnitř otvíravými ve špaletách osazenými okny. Ve třetí ose v patře asi plastové okno francouzské a v první ose v přízemí nové dvoukřídlé levé asymetrické rámové dovnitř otvíravé dveře s nadsvětlíkem, zasklené katedrálním sklem. Dvůr užíváný nyní jako zahrada je na jihu uzavřen ze dřeva na lichoběžníkovém půdorysu postaveným přístřeškem pro parkování pod valbovou střechou krytou pálenými taškami napodobujícími prejzy. Podlaha přístřešku ze zámkové dlažby.