kostel Svatyně Krista Krále

Soubor - dům čp. 658 a Svatyně Krista Krále s mobiliářem. Dům čp. 658 je sedmiosý, v přízemí tři střední osy, oddělené rustikovanými pilíři, vytváří portikus s průchodem do kostela a vstupy do domu a fary. Nad portikem v omítce plastický nápis SVATYNĚ KRISTA KRÁLE. Nad parterem je plocha fasády lemována po obvodu lisenovým rámcem, okna mají podokenní římsy. Střecha je sedlová. Kostel - jednolodní plochostropý, na obdélném půdorysu, s vystupujícím pravoúhlým kněžištěm a věžičkou, situovaný na parcele č. 330 uvnitř pětiúhelníkového bloku činžovních domů, přístupný spojovacím krčkem z domu čp. 658 a ze dvora. Hlavní průčelí, zakryté domem, má výrazný středový tříosý rizalit se vstupem a nadsvětlíkem. Sokl z hrubšího zdiva. Vlastní loď kostela v průčelích je za rizalitem i na V straně ukončena nízkým, zalomeným štítem, lemovaným prostě profilovanou římsou. Na V straně přiléhá k lodi obdélný presbytář s nižší přízemní sakristií. Na přechodu štítu lodi a presbytáře je drobná otevřená zvonička zakončená křížem. Boční fasády lodi jsou hladké, s vysokým pásem zdiva, pod římsou prolomeným pásovými okny. Interiér kostela je jednolodní sálový prostor obdélného půdorysu s pravoúhlým presbytářem, odděleným od lodi pravoúhlým triumfálním obloukem. Nad předsíní je situována varhanní empora. Plochý strop lodi je nesen systémem betonových žeber, přecházejících do sešikmených přípor na bočních stěnách, čímž dochází ke zkosení bočních částí stropu. V interiéru je hodnotné, slohově jednotné vybavení kostela z 30. let 20. století.