socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého v lehce podživotní velikosti je umístěná na štíhlém hranolovém podstavci. Sokl je v dolní části ukončený římsou s profilací přímé zvonovnice, levý a pravý bok je doplněný dvěma volutovými křídly zdobenými akanty, která lícují se zadní stěnou podstavce a podpírají několikrát odstupňovanou korunní římsu. Na čelní straně soklu je zlacený nápis s chromogramem (1707): „SANCTE / IOANNES DE / NEPOMVC / ORA PRO / NOBIS”. Text je ohraničený dvěmi palmovými ratolestmi svázanými stuhou. Na zadní straně soklu je datace: „DEN 10 IONI 1707”. Postament završuje plastika sv. Jana Nepomuckého zobrazená v mírném kontrapostu s pokrčenou pravou nohou a hlavou skloněnou k levému rameni. Světec drží v rukou krucifix orientovaný na levou stranu a je oblečený do zvlněné rochety s klerikou, na hlavě má biret a přes ramena přehozenou almuci. Typika obličeje se vyznačuje širokými lícními kostmi, plnými sevřenými rty, rovným nosem a lehce staženým obočím, stylizované vlasy a vousy jsou zvlněné.