hala E (strojírny PRAGA)

Hala E v areálu závodu PRAGA, čp. 616 Hala E v areálu býv. závodu Praga při Kolbenově ulici. Rozsáhlá trojlodní hala na půdorysu písmene E tvořená železobetonovým skeletem s šestiúhelnými pilíři s hřibovými hlavicemi. Fasádě dominují tři okenní pásy nad sebou. Pásové okno tvoří 25 okenních tabulí. Haly jsou zastřešeny pultovými střechami. Okenní výplně suterénu a pod konstrukcí stříšek jsou z luxferů, kryté mříží. Hala byla postavena firmou ing. Skorkovského podle projektu Josefa Kalouse v letech 1931 - 33 jako ústřední skladiště Ministerstva pošt a telegrafů, po válce připadla firmě Praga. Součástí technického zázemí skladiště byl rovněž dochovaný jedinečný komín s vodojemem, postavený firmou Nekvasil podle projektu Karla Skorkovského.