zvonice

Prostá hranolová stavba návesní zvonice je situována ve svažitém terénu v severní části původní ulicové zástavby obce Medlánky. Jde o zděnou, omítanou, patrovou stavbu přibližně čtvercového půdorysu se zkosenými hranami, která je kryta nízkou jehlancovou střechou s plechovou krytinou. Střecha je završena kovovým paprsčitým křížkem s makovicí. Přízemí je prolomeno vstupem s půlkruhovým záklenkem, dveře jsou dřevěné, novodobé. V patře je každá stěna otevřena vysokým oknem s půlkruhovým záklenkem bez výplně. Jediným plastickým prvkem fasád je profilovaná podstřešní římsa. Interiér přízemí je zaklenut plackovou klenbou, stěny jsou členěny půlkruhově završenými výklenky, v rozích jsou pilastry s římsovitými hlavicemi. V klenbě se nachází kruhový otvor pro provlečení provazu od zvonu. Zvonové patro je otevřeno do krovu. Pod krovem je zavěšen zvon datovaný rokem 1758.