park na Lyčkově náměstí

Park je umístěn na Lyčkově náměstí, mezi ulicemi Křižíkova, Sovova, Kubova, na přibližně čtvercovém půdoryse plochy náměstí. Parková kompozice je osově vázána na dominantní objekt školy, postavené v roce 1905 v historizujícím stylu se secesní inspirací. Těžiště parku tvoří snížený parter půvorního tvaru s výsadbou růží (Rosa sp.). Půdorysný rozvrh cest vykresluje v parku stylizovaný obraz brouka, který navazuje na půdorysný tvar architektonické kompozice budovy školy a dále ho rozvíjí. Cesty jsou zvýrazněny červenohnědou barvou mozaikových dlažeb z umělého kamene. Z původních dřevin v parku rostou krásné exempláře lísky turecké (Corylus corulna) a panašovaného javoru horského (Acer pseudoplatanus ´Leopoldii´). Tyto starší zachované exempláře doplnily nové výsadby, zahuštěné blíže k obvodu parku do podoby keřové clony. V travnatých plochách jsou jako solitéry nově vysázeny převislé buky lesní (Fagus sylvatica´Pendula´), na plochách před školou kuželovité habry obecné (Carpinus betulus ´Columnaris´). Po obvodu parku jsou obnovené aleje javoru horského (Acer pseudoplatanus), severní a jižní stranu zdůrazňují kulovité javory mléče (Acer platanoides ´Globosum´). Na ploše parku je ve středu sníženého parteru umístěna plastika "Vzdělání" od Josefa Mařatky, při západní straně je litinová kašna a litinová pumpa v JZ rohu náměstí před školou (tyto objekty nejsou explicitně zmíněny ve výrokové části rozhodnutí MK o prohlášení parku za KP. Tvoří prostředí KP).