radnice

Jedná se o v podstatě trojkřídlou (na severovýchodní straně dvora je na místě čtvrtého křídla pouze spojovací chodba), převážně patrovou podsklepenou hladce omítnutou stavbu. Střechy jsou mansardové valbové, krytinou jsou pálené bobrovky. Hlavní jihozápadní průčelí je obrácené do Břežánské ulice. Na jižním nároží je vysoká, poměrně štíhlá věž, s ochozem kolem užšího nejvyššího patra. Střechu tvoří helmice s lucernou, krytá je měděným plechem. V prvním patře pod věží je arkýř, další se nachází na západním nároží. Tvořen je necelými pěti stranami šestistěnu a je zastřešen helmicí, krytou měděným plechem. Hlavní jihozápadní šestiosé průčelí má tříosý dvoupatrový rizalit s hlavním vchodem, balkonem nad ním a štítkem v mansardě ve střední ose. Jihovýchodní osmiosé průčelí, obrácené do Želivského ulice, obsahuje hlavní vchod do části radnice s čp. 51, jeden šestiosý (ten s trojicí oken ve štítě) a dva jednoosé vikýře po stranách prvního v mansardě. Severozápadní osmiosé průčelí, obrácené k řece Bílině, má tříosý rizalit se štítem s trojicí oken a s velkými a vysokými okny velkého sálu v 1. patře. Po stranách rizalitu je v mansardě vpravo jednoosý a vlevo tříosý pultový vikýř, pod nímž jsou v přízemí dva vjezdy pro automobily a boční vchod. Fasády mají v přízemí tmavě okrovou pásovou bosáž, dolní část je obložena kamenem. Patra jsou světle okrová, s bílými architektonickými články - pouze pilastry na nárožích průčelí a rizalitů jsou tmavě okrové a vavřínové festony zelené. Z poměrně střídmé štukové výzdoby vynikají znaky města Bíliny nad hlavním vchodem v jihozápadním průčelí a nad středním oknem velkého sálu v průčelí severozápadním.