pohřební kaple

Kaple na obdélném půdoryse s půlkruhově ukončeným závěrem orientovaným k JV a s hranolovou věží nad SZ vstupním průčelím. Kaple byla vystavena z cihel (režné zdivo), články jsou pískovcové. Jedná se o kompaktní, výškově orientovanou stavbu, krytou sedlovou, nad presbytářem zvalbenou střechou. Loď je poměrně krátká, s jedním párem sdružených oken. Stavba je bohatě členěna těmito architektonickými články: lizénové rámce, parapetní římsa, obloučkový vlys. Nároží jsou zdůrazněna zubořezem. Nejnáročněji je pojato vstupní průčelí s věží, které se otevírá kruhovým oknem. V přízemí se otevírá dveřmi, vsazenými v půlkruhově ukončeném portálu. Vstup je kryt baldachýnem vynášeným sloupy s neorománskými sloupy. Návštěva interiéru nebyla umožněna. Předmětem ochrany je kaple a vymezený pozemek.