kostel Všech svatých

Jednolodní, bezvěžová, orientovaná stavba s obdélnou lodí a půlkruhově zakončeným presbyteriem, po jehož bocích je přistavěna z jihu obdélná sakristie a ze severu obdélná kaple Panny Marie (dříve sv. Františka). Exteriér: Slohově jednotné fasády jsou členěny lisenovými rámy s obloučkovým vlysem a profilovanou římsou. Sokl je převážně z pískovcových kvádrů, na presbytáři má profilované zakončení. Sedlová střecha je kryta převážně pálenými taškami, na zaoblené části presbytáři je břidlicová, na starším šindelu. Na hranici presbyteria a lodi je v sedlové střeše vztyčen štíhlý sanktusník s jehlancovou oplechovanou střechou. Půlkruhová okna bez šambrán mají profilované parapetní štukové římsy, kryté prejzy. Západní průčelí završené trojúhelným štítem s kamenným křížem ve vrcholu je svisle členěno lisenami do tří polí ve vysokém řádu, zakončených obloučkovým vlysem, přičemž dvě krajní jsou nečleněná, kdežto ve středním je umístěn hlavní vstup s půlkruhově zakončeným ostěním ústupkového portálu, s plechem pobitými dveřmi, chráněnými zvěnčí dekorativní kovanou mříží. Nad vstupem je umístěna pamětní pískovcová deska s reliéfním nápisem: „Léta Páně 1880 / Za vlády jeho veličenstva a císaře a krále / Františka Josefa I. / byl tento chrám celý obnoven a prodloužen nákladem J.Jasn. / knížete Františka Josefa z Auerspergu a choti jeho, kněžny Vilemíny roz. hraběnky z Kinských /...” Výše je v ose rozetové okno a nad ním oplechovaná dvířka do krovu, v šambráně s půlkruhovým záklenkem. V pravém poli fasády v přízemí je zazděna druhotně pozdně gotická drobná slepá kružba (nápadně připomínající kružbu sanktuaria). Vystupujícími štíty se sedlovým zakončením a obloučkovým vlysem jsou zdobeny také sakristie a kaple, které se liší pouze variantním umístění dvířek nebo kruhového okna do podkroví. V zazděném závěrovém okně presbyteria je zazděna kamenná deska s erbovním vývodem z 2. pol. 14. století.