ohradní zeď

Do r. 1833 byl kolem kostela hřbitov, ohraničený kamennou zdí, který býval menší, v jižní části jeho zakončení lícovalo se západním průčelím kostela. Požár sousedního hospodářského dvora r. 1868 zasáhl i kostel, r. 1880, v souvislosti s přestavbou a prodloužením kostela byla zřejmě doplněna i ohradní zeď na jižní straně, přestože hřbitov té době již byl přestěhován severně od obce a šlo tedy jen zřejmě o jakousi parkovou či zahradní úpravu. V r. 1988 v souvislosti se zřízením nynější přístupové cesty ke hradu možná opět ubourána. Dochovaný úsek ohradní zdi je vyzděn převážně z místní lomové červené žuly, zalomení na západní straně obsahuje i cihly, ojediněle je ve zdivu použit i fragment náhrobku ze zrušeného hřbitova. Koruna zdiva je kryta kamennými deskami ze šedé žuly, ve spádu směrem ven ze hřbitova, opatřené zespodu okapním nosem a drážkou. Na západní straně je zeď ukončena vyzděným nárožím, kdežto druhý konec zdi je ubourán.